9 Mart 2012 Cuma

Otur Bayülgen SIFIR(!)

Selam, ben Rtük!! Çözdük ingilizceyi indirdik seni 2 haftalığına da olsa. Yok öyle GO AND FUCK demek falan! Elimizden gelse komple yasaklayacaz ama olmuyor işte. Billuru fazla bir insansın! Gençlere de kötü örnek oluyorsun. Kafalarını karıştırıyorsun koyunların Sayın Bayülgen. Durduk yere işimize alttan alttan çomak sokuyorsun. Bırak yönlendirme burası demokratik bir millet be adam! Doğru yolu gösterme elaleme elbet su akar biz yolunu yaparsız  onun. Rtük olarak bizi de her seferinde ters köşeye yatırıyorsun! Birde kendince önerilerde bulunuyorsun gençlere. Yok efendim neymiş;

"Blog açın düşüncelerini yazın paylaşın." Be adam sen kim oluyorsun da gençlere düşüncelerinizi dile getir diye yönlendirmede bulunuyorsun ha?

Neyin kafasını yaşıyorsun? Bırak gençler dünyadan bir haber yaşıyorlar zaten. Yumurta atan gençleri arada zapt etmek güç olsa da seslerini acılı biberle kesiyoruz. Yumurtacı, tinerci gençlerle uğraşmak zor zaten sende fiştekliyorsun, yol yordam gösteriyorsun. Sonra bunlar bizim başımıza patlıyor. Çünkü bu senin yaptıkların bize ters. Oturttuğumuz bir sistem var bulaşma. Koyunları uyandırma!


"Sözlükler candır!" dedin durdun. Bir ton kişi çıkıp hakaret ediyorlar. Güzel şeyler yazanlar var. Onları okuyoruz ama malesef birde hakaret edenler var. Onları sevmiyoruz. Bilirsin şöhretli kişilere iltifat edersen teşekkür eder, ama eleştirirsen "hakaret" olur. Mahkemeye kadar gider. Oyunun kuralı bu, ama sen bu kurala da uyumuyorsun be adam! Seni eleştirenleri daha çok yanında tutuyorsun ki işin gerçeğini, doğrusunu, iyisini ortaya çıkartıyorsun. Yapma böyle işte. Sende sabah programlarında ki gibi eleştirenlere kavgacı tavırlar takın ve çirkeflik yap! Gerekirse programından kov! 

"Van için Rock" dedin durdun. Para niye toplamadın be adam. Bir şeyi yapacaksan para toplayacaksın ki bizimde işimize yarasın. Van'da tekrar yaşanan depremin sonrasında yıkılan otelden bilgi almak için programı haber programını çevirerek konuklarını yalnız bırakamazsın! Herkes yas ayağına yatıp böyle günlerde cümle kuramazken senin destan yazman, programı o günün şartlarına göre sakinleştirip hiç yoktan sorumlu programcı davranışını sergileyemezsin! Eşini, dostunu, yurdunu kaybetmiş insanlara sen para toplayacağına gidip Moral oluyorsun. Moral verip sırtlarını sıvazlıyorsun. Yanında olduğunu, güzelim unutkan halkımızın unutmaması için var gücünle medyayı ve sosyal medyayı aynı paralellikte kullanıp ses getiriyorsun be adam! Farkındalık yaratma Sayın Bayülgen! Farklı olma! 

"Fog the system" dedin durdun. Biz Rtük olarak anlamadık ilk önce. O sıra zaten bir çoğumuz uyuyordu. Gerçi şimdide anlamadık ama farketmez. O sezonun başındaydı sanırım kullandığın bir cümle vardı "birisi çıkıp programda bir küfür etse de o küfür hava da kalsa buz gibi. O gerginlik o telaş içerisinde havada kalan buz gibi küfür damla damla eridiğini görsek" gibisinden birşeydi. Sonrasında yaşandı sandık öyle bir şeyin ama meğersem "altını şer incisi ker" diye bir şiir varmış. Rtük kurallarınca inceledik ama bişey bulamadık. Kafiyeli, anlamlı, hoş. Bu olay üzerine mahkemeye vermeyip programına konuk olarak aldığına göre biz de küfür diye algılamadık. Ama böyle bişey olursa eğer Mahkemeye vermen gerekli Sayın Bayülgen! Gençlerin özgürlüğünü kısıtlamanız gerekli. Anlatılmak istenen bir tepki, bir protesto da olsa onu evirip çevir mahkemelik ederek gencin üzerine korku yaratacaksınız ki ileride size koyun gibi itaat edebilsin. Birde zamanında Hakkı Devrim hocamız vardı. Ne şahsına münhasır bir insandır o. Severiz sayarız o ayrı. Ama sen Talk show programında bile bazen kelimelerin doğru anlamlarını, bazen hayata dair çok ince görülmüş anıları, ayrıntıları gözler önüne sundun. Sen böyle standart, unutulacak, ezbere dayalı sistem yerine, farklı bir bilinçlendirme yöntemiyle ister istemez seni izleyenlerin dimağına işledin. Ekran karşısında oturanlar Hakkı Hocamız ve senin konuşmalarını dinlerken sanki meditasyon yaparmışçasına rahatlayıp, keyif alarak bilinçleniyordu. Kusura bakma bu işimize gelmez Sayın Bayülgen!

"Muhabbet, Muhallebi, Leblebi Kralı Çıplak" derken hafta içi her geceyi doldurdun. Her gece yeni bir konu, konusunda uzmanlar doktorlar, doçentler, profesörleri ağırlayıp Türk halkını bilinçlendirme yoluna gittin. Yapma bunları Sayın Bayülgen yapma! Yahu birde cevabını bildiğin soruları veya anlamını bildiğin kelimeleri sorarak işi halk düzeyinde yani sıfır yüksekliğinde açıklılığa kavuşturmayı seçtin hep. Sen böyle yaptıkça milletin kafasında soru işareti kalmadan aşıladın herşeyi. Boy, kilo, ilik nakli donör, aşkın kimyası, boşanma, silikon, koku, iktidarsızlık, sezaryen, mücevher, yuh kuantum fiziği, Oha UFO.... Ufo yahu ufo... Gerçi itiraf etmeliyiz ki kuantum fiziği programında kafamız karıştı. Gelgitler yaşadık, o sıra içimiz geçmiş. Ama ufo programında öyle olmadı, karşımızdaki 3er sıradan üst üste 9 tane tüplü televizyonu açıp hepsinde seni izledik. Hakkını vermek gerek ufo konusu gerçekten çok eğlenceliydi, hoş sonra  içimiz geçmiş gene. 

Birde programlarında yadırgadığımız bir tavır var. Yukarıda dedik ya "Sende sabah programlarında ki gibi eleştirenlere kavgacı tavırlar takın ve çirkeflik yap! Gerekirse programından kov!" diye. Bunu yapmalısın Sayın Bayülgen!
Tutmaya çalışma "izleyiciye ayıp olmasın" diye. 
Programı terk eden kişi, "izleyiciye ayıp olacak ve izleyicide programı terk etti diye tavır alacak" diyerek terk edeni de koruma çabasına girme. Programlarının sonunda bulunan alışveriş çılgınlığına ithafen yapılan jeneriğide değiştir.  Ne o öyle yol gösterici ve akılda kalıcı! Yazılar falan çıksın. Bunun farkında olma Sayın Bayülgen! 

Bunca senedir başımızın belası ve televizyonun 1 numaralı ismi olsan da bir öğrenemedin "program dediğin" sabah programları yada evlendirme programlarındaki gibi olacağını. Ne güzel işte bakta ibret al! Koyun gibi diziyorlar herkesi, sen çıkıp seçiyorsun sonra kınalıyorsun. Beğenmezsen geri götürüp koltuğuna oturtuyorsun başka koyunu seçiyorsun yoluna devam ediyorsun. Hiç olmadı "yeni koyunlar bekliyorum" diyorsun. Evet İlkel biraz tamam ama sade ve "ET!K". Bilinçlendirmekmiş, birşeyler öğretmekmiş peh kimin umurunda. Sor bakalım o programları yapanlara, hiç yasaklamışmıyız onları? Bir kere bile gıkımızı çıkartmadık. -Geçen gene 9 tüplü tvde izliyoruz arkadaşlarla, Mahmut bey'e bir talip geldi offff. Çok şanslı herif ya. Kahve falan içmeye gitti 1-2 güne belli olur sonucu, bak bende merak ettim şimdi. O gün birkaç kavga gürültü, akrabalı küfür oldu ama şimdi ben buna ceza verirsem Mahmut Bey naptı öğrenemem. Çatlarım-

Velhasıl kelam programında bizden yani Rtük'ten bahsederken "şunu söylemek istiyoruz ki..." dedin ve lafın yarıda kaldı. Keşke söyleseydin de uzaklaştırsaydık 2 hafta daha... Ama zaten o sırada bi kulak çınlaması tuttu bizi... O gün bu gündür 7 arkadaş toparlayamadık kulakları... 


İşte o an!




Uzun lafın kısası sen hep böyle yaramaz olacaksan Otur Sıfır!
Dur daha sen Genç Tv'midir 18 Tv'midir nedir bişi açıyon hele! DUR sen hele DUR! 




Anlamayanlar için mecburi Not: Bu yazıda gizli kinaye uygulanmıştır..



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Şimdi sen buraya yazıyorsun ya, Yaz be! Yazana birde sen yaz.